menu close menu

Cembali

Foreningen TMDKs cembalo

Alle medlemmmer af Tidlig Musik i Danmark har mulighed for at låne foreningens cembalo. Selve lejen af cembalo er gratis, men for at beskytte    instrumentet kræver udlån, at man har eller tegner en forsikring, og at der sørges for sikker transport af instrumentet.

 Foreningen råder over tre cembali, – to flamske instrumenter og et lille italiensk cembalo. Alle instrumenter står i København. 

 Det røde flamske cembalo:

Cembaloet er senest renoveret af Erik Christiansen og bygget i 70’erne af Lars Holmgren, efter hollandsk forbillede. Cembaloet er en kopi af et Ruckers cembalo, der har et manual, to gange 8 fod og indbygget transponeringsmekanisme, således at instrumentet kan transponere mellem lav og høj stemning. Det er et ganske fint instrument som især er velegnet som et lille praktisk continue cembalo. Det er dette instrument, der står til rådighed for foreninges medlemmer. 

 Det grønne flamske cembalo og det lille italienske:

Begge disse instrumenter er i under restaurering af henholdsvis Erik Christiansen, det flamske instrument og Gilbert Martinez, det lille italienske.     

Foreningens bestyrelse er behjælpelig med det praktiske i forbindelse med forsikring og transport, mens udgifterne afholdes af låneren. Transporten og hjælp til forsikring foregår normalt ved Mogens Rasmussen. Ved interesse for at låne cembaloet er man velkommen til at henvende sig til TMDKs bestyrelse.

 For mere information er man meget velkommen til at skrive til bestyrelsen, ved Kirsten Aage (kirsten.aage@gmail.com)

Fotos:

https://www.dropbox.com/s/aehe9q30jx2dv9u/IMG_1695.JPG?dl=0

https://www.dropbox.com/s/owo68etcylyelc4/IMG_1704.JPG?dl=0